Organizatoricești

Oamenii de la Baza 90 Transport Aerian (Otopeni) organizează Sâmbată a.c. (mâine) o chestie numită Ziua Porților Deschise.

Ideea  e destul de simplă. Cei de la aviație și armată arată ce au în dotare și ce pot face cu ce ele. Kinderii din public sunt captivați de niște chestii mari și zgomotoase care se fâțâie în aer aproape de ei[1]Când le vezi reacțiile te întrebi dacă au fost cazuri de oameni care au ales meseriile acestea doar din cauza asta.. Adulții din public sunt captivați de niște chestii mari și zgomotoase care se fâțâie în aer aproape de ei[2]Ca o persoană matură, responsabilă și cumpătată tot ce pot spune este “omg! omg! omg!”, primesc într-un fel o explicație a cheltuielilor din bugetul pentru apărare[3]“Eu pot să fac asta. Ca să pot face asta am nevoie de echipamentul ăsta, ca să-l pot folosi am nevoie de antrenament, ca să mă pot antrena cu el am nevoie de combustibil, etc, etc. Vrei să pot face asta? Costă. Simplu.”, au parte de o normalizare a relațiilor dintre civili și militari[4]Din nou, simplu: “Ăștia suntem, asta facem.” E o deschidere normală și necesară într-un stat de genul celui în care vrem să trăim spre deosebire de un stat totalitar unde armata e separată artificial de restul populației, indiferent că e casta conducătoare sau bâta cu care se ține prostimea la respect. Cei din generațiile anterioare își pot aduce aminte cu drag de vremurile bune când tu, ca civil de rând, nu prea aveai voie să fi interesat de ce se întâmplă după gardul unității pentru că orice măturat era mare secret de stat. sau poate devin interesați de o carieră în domeniu[5]Unitățile MApN-ului au deficit de personal și din păcate salariile nu prea ajută în momentul de față.. Una peste alta: o să fie chestii interesante de văzut, abilități de admirat, eforturi de apreciat, etc.

Aspectul negativ o să fie o parte din public. O să fie cei care se simt nedreptățiți când nu pot înțelege niște instrucțiuni extrem de simple legate de înscrierile pentru zborurile de prezentare făcute cu aeronavele RoAF-ului[6]Păi cum? Pentru aia au murit ăia la revoluție? Ca să fie ea/el văduvit de dreptul inalienabil de a se da cu avionu?!? – btw, sincere felicitări persoanei care se ocupă de pagina de fb a organizatorilor, care răspunde prompt, cu calm și repetă aceleași informații și explicații pentru fiecare mare nedreptățit al sorții în parte. O să fie cei care musai trebuie să fie cât mai înalți, cât mai lați, cât mai în față și să țină mâinile cât mai sus când fac poze – pentru că cei din spatele lor doar mâinile lor doresc să vadă, pe viu sau în poze. O să fie cei care simt nevoia să protesteze că nu sunt coșuri de gunoi din metru în metru și-și marchează traseul cu toate mizeriile posibile – wtf, dude, te invită omu’ la el în curte și nu te poți abține să nu-i faci mizerie?

Îți place ce se întâmplă pe acolo? E o experiență plăcută? Fă ce poți să fie o experiență plăcută și pentru cei de lângă tine. Sau, și mai bine, ajută-i pe cei de lângă tine să nu creeze o experiență neplăcută pentru ceilalți. Pentru că în ultimă instanță genul acesta de evenimente despre asta e: un grup/grupuri de oameni având o experiență pozitivă interacționând între ei[7]Direct sau indirect, sub o formă sau alta. Tu ca membru al grupului plătitorilor de impozitite facilitezi exisența grupului celor care desfășoară activități în domeniul apărării naționale care la rândul lor oferă un serviciu continuu de care beneficiază cei din grupul plătitorilor de taxe și un serviciu ocazional pentru grupul participanților la astfel de evenimente care interacționează cu cei din al doilea grup  inclusiv transmițând un mesaj prin stilul interacțiunii. și respectându-se unii pe ceilalți.

References   [ + ]

1. Când le vezi reacțiile te întrebi dacă au fost cazuri de oameni care au ales meseriile acestea doar din cauza asta.
2. Ca o persoană matură, responsabilă și cumpătată tot ce pot spune este “omg! omg! omg!”
3. “Eu pot să fac asta. Ca să pot face asta am nevoie de echipamentul ăsta, ca să-l pot folosi am nevoie de antrenament, ca să mă pot antrena cu el am nevoie de combustibil, etc, etc. Vrei să pot face asta? Costă. Simplu.”
4. Din nou, simplu: “Ăștia suntem, asta facem.” E o deschidere normală și necesară într-un stat de genul celui în care vrem să trăim spre deosebire de un stat totalitar unde armata e separată artificial de restul populației, indiferent că e casta conducătoare sau bâta cu care se ține prostimea la respect. Cei din generațiile anterioare își pot aduce aminte cu drag de vremurile bune când tu, ca civil de rând, nu prea aveai voie să fi interesat de ce se întâmplă după gardul unității pentru că orice măturat era mare secret de stat.
5. Unitățile MApN-ului au deficit de personal și din păcate salariile nu prea ajută în momentul de față.
6. Păi cum? Pentru aia au murit ăia la revoluție? Ca să fie ea/el văduvit de dreptul inalienabil de a se da cu avionu?!?
7. Direct sau indirect, sub o formă sau alta. Tu ca membru al grupului plătitorilor de impozitite facilitezi exisența grupului celor care desfășoară activități în domeniul apărării naționale care la rândul lor oferă un serviciu continuu de care beneficiază cei din grupul plătitorilor de taxe și un serviciu ocazional pentru grupul participanților la astfel de evenimente care interacționează cu cei din al doilea grup  inclusiv transmițând un mesaj prin stilul interacțiunii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.